WITKAMPS WAAN

De Amsterdammer Wouter Witkamp stapt uit zijn adviesbureau en verlaat de vastgoedwereld om te gaan schrijven.

De ontmoeting met een studievriend, de in een ernstige crisis verkerende Benjamin Kroon, schokt hem, maar intrigeert hem ook. Wat heeft Kroon tot een burn-out gebracht? Oosterkolk, zijn rampzalige bouwproject in het hart van de stad? De meedogenloze vastgoedwereld? Of was het zijn bijzondere persoonlijkheid? Het inspireert Witkamp tot het schrijven van een boek. Zijn vrouw Simone raakt betrokken, maar anders dan hij zich wenste. Maniakaal manoeuvreert Witkamp zich in een positie die hij met het schrijven dacht te ontlopen.

Een meeslepend verhaal over getormenteerde mannen die de samenhang tussen denken, spreken en handelen zijn kwijtgeraakt. Geleid door hoogmoed, obsessies en angsten gaan ze hard onderuit. Is iedereen gedoemd zijn eigen leergeld te betalen?

paperback_witkamp

Review

“Witkamps Waan is een confronterende roman die geen spaan heel laat van onze gesjeesde samenleving. Een topbaan in de Amsterdams vastgoedsector, een droomhuis in de stad en een gezin als uit een reclame. Ben Kroon heeft het allemaal, tot de crisis alles wat hem aanzien geeft onderuithaalt. Witkamps Waan laat op een schrijnende en verrassende manier zien hoe diep de mens kan zinken als hij zich verliest in hoogmoed, ijdelheid en bezwijkt onder de druk van de maatschappij.”

Nicole (journalist)

Specificaties

ISBN : 978-94-6345-053-9

Aantal pagina’s: 232

Publisher name: Liber Press

Review

“Schrijvers zijn subtiele oplichters, maar de parasitaire auteur Wouter Witkamp wordt slachtoffer van zijn eigen ambities: hij maakt misbruik en moet uiteindelijk opnieuw beginnen.”

Graa Boomsma (Schrijver)