De kwestie Vrederust

De kwestie Vrederust De huisuitzetting van de familie Kroes op 3 februari 1955 in Amsterdam – Sloten Paul Kroes (1956) uit Lijnden debuteert met het boek De kwestie Vrederust. In deze autobiografie beschrijft Paul de spraakmakende huisuitzetting van zijn familie op 3 februari 1955. Die dag stond het gezin van Gerard Kroes op straat toen zij gedwongen werden de boerderij Vrederust aan de Osdorperweg 260 in Amsterdam te verlaten.

Moeder Cornelia Kroes-Hoogeboom was drie weken eerder bevallen van haar zesde kind. Negen jaar lang was Gerard Kroes bedrijfsleider op de boerderij, maar een contract en een huurovereenkomst had hij nooit gesloten met de eigenaar, die daar onbarmhartig gebruik van maakte, toen hij van Kroes af wilde en niet alleen zomaar op straat zette, maar ook zijn inkomen afnam.

In dit aangrijpende boek schetst Paul Kroes het turbulente leven van zijn vader en moeder, hun gelukkige jaren in Eemnes en op de boerderij Vrederust in Amsterdam-Sloten….

paperback_vrederust

Review

“Een prachtig geschreven boek waarin een bizarre gebeurtenis het leven bepaalt van een jong gezin. Waarin de schrijver zijn zoektocht beschrijft naar de vraag van het waarom, via gesprekken met familieleden en betrokkenen, maar vooral ook via de verhalen van zijn hoogbejaarde moeder. Heden en verleden lopen zo door elkaar heen dat je het boek niet kunt weg leggen. Een mooi familie document, op een humorvolle manier geschreven, waarin tevens de liefde van een zoon voor zijn moeder prachtig verwoord wordt.”

Specificaties

ISBN : 9789492133021

Aantal pagina’s: 221

Uitgever: Stichting de Driehoek